top of page

Over  

In 2023 opent in Vlaanderen de 100e Fietsbieb, een uitleensysteem voor tweedehands kinderfietsen. Om dit gebeuren in de verf te zetten organiseert Fietsbieb op zondagnamiddag 26 maart 2023 in het Minnewaterpark in Brugge de ‘Ronde van Vlaanderen voor kinderen’, een gratis wielerevenement voor kinderen van 2 tot 12 jaar, waar plezier centraal staat.

Er worden op een afgesloten parcours, op de wandelpaden van het Minnewaterpark per leeftijdscategorie kleine wedstrijdjes georganiseerd, (groot)ouders supporteren vanop de eerste rij. De nadruk ligt vooral op het plezier van fietsen, daarom krijgt elke deelnemer een aandenken.

Omwille van de veiligheid op het parcours zijn de plaatsen per kinderkoers beperkt, vooraf inschrijven is noodzakelijk net als het dragen van een fietshelm tijdens de wedstrijd.

fietsinzameling.JPG

Over Fietsbieb

De Fietsbieb is een deelsysteem voor  kinderfietsen.  Voor €20 lidmaatschap kan je een jaar lang een kinderfiets uitlenen. Is de fiets te klein geworden? Dan kan je die bovendien inruilen voor een groter  exemplaar of een ander model. 

Fietsinzameling

Heb je nog een degelijke kinderfiets staan die je niet meer gebruikt? Schenk hem dan aan de Fietsbieb. Dat kan op de Ronde van Vlaanderen voor Kinderen! Jij maken er iemand anders gelukkig mee. Je krijgt een waardebon in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap (vanaf 14").

Je kan deze fiets meebrengen naar Brugge. Is dit niet haalbaar, dan kan je in één van de bijna 100 Fietsbiebs in Vlaanderen en Brussel terecht om deze af te geven. Via www.fietsbieb.be vind je alle adressen, openingsuren en contactgegevens.

bottom of page